ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Alessandra Rinaudo, Pronovias: “We hebben de retailers nodig!”

“De bruidsindustrie heeft de afgelopen jaren niet bepaald een voortrekkersrol gespeeld in de groene trend. Dat is precies waarom we nu nieuwe normen moeten stellen door middel van een langdurig commitment."

“Bij Pronovias maakt de introductie van de duurzame # WeDoEco-collectie deel uit van de bedrijfsstrategie. Voor de komende vijf jaar hebben we ons gecommitteerd om hogere normen te stellen in de bruidsindustrie voor een duurzame toekomst. Omdat ze zo uniek zijn, zijn trouwjurken niet bepaald duurzaam te noemen. Daarom proberen we de levenscyclus van onze jurken te verlengen. We werken bijvoorbeeld samen met de organisatie Brides do Good en roepen al onze bruiden op om hun gedragen trouwjurken te doneren bij de dichtstbijzijnde Pronovias-winkel, vanwaar ze worden afgeleverd bij Brides do Good. Van daaruit worden ze doorverkocht. De opbrengst wordt geschonken aan internationale goede doelen. Bovendien voegt Pronovias aan elke donatie een jurk uit de eigen collectie toe, wat de impact verdubbelt. We onderzoeken momenteel ook de mogelijkheden voor upcycling en/of recycling van gedragen bruidsmode.”

Duurzame kleding

“Er zijn een paar kleine ateliers die al duurzame trouwjurken verkopen aan retailers. Ze volgen echter zelden een 360°-aanpak. Als het om duurzaamheid gaat, gaat het om power. Als grootste fabrikant van trouwjurken hebben we invloed op leveranciers van duurzame stoffen en uiteindelijk op de hele branche, inclusief retailers. Generation Z en millennialbruiden verwachten duurzame mogelijkheden voor hun grote dag. Duurzaamheid is ongetwijfeld een van de grootste verantwoordelijkheden in iemands leven.”

Wacht even!

“In het ontwerpteam van Pronovias hebben we een jaar gewerkt aan het vinden van duurzame materialen en stoffen om een ​​glamoureuze maar duurzame collectie te creëren. Vandaar mijn tip voor bruidsmode: volhard. Onze reis eindigt hier niet. We hebben onze retailers nodig om samen de wereld te veranderen!”

www.pronovias.com

DEEL DIT BERICHT