ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Albasarí Caro is de nieuwe directeur van Barcelona Bridal Fashion Week

Een professional met 20 jaar ervaring in het internationaliseren van grote modemerken: Albasari Caro wordt de nieuwe directeur van Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW), de internationale bruidsmodebeurs georganiseerd door de Fira de Barcelona.

Met Albasarí Caro heeft de BBFW een nieuwe directeur gevonden die kan terugkijken op een lange en succesvolle carrière in confectie- en bruidsmodebedrijven. waarin ze met name heeft gewerkt aan hun internationalisering en expansie.

 
Opleiding

Caro heeft een BA in politieke wetenschappen van de Florida International University en een MA in communicatie van de American University in Washington D.C. Tijdens haar carrière heeft ze de groei geleid van verschillende modebedrijven zoals Bimba & Lola, Mango en Grupo Cortefiel. De afgelopen tien jaar was zij bij Pronovias verantwoordelijk voor de uitbouw van het internationale franchisenetwerk.

Jesús Díez Bertriu, President van Barcelona Bridal Fashion Week en CEO van Firma Jesús Peiró, heeft zijn tevredenheid uitgesproken over het feit dat ze zich bij het team heeft gevoegd, aangezien ze ervaring en diepgaande kennis van de hele sector wereldwijd met zich meebrengt en ongetwijfeld de internationalisering van de show zal stimuleren. Hij zei: “We heten Caro welkom en danken ook Estermaria Laruccia, die de afgelopen zeven jaar de drijvende kracht is geweest achter het wereldwijde leiderschap van BBFW.”

Diversiteit en duurzaamheid

Caro van haar kant zegt heel enthousiast te zijn om aan deze nieuwe fase als directeur van BBFW te beginnen. “Mijn doel is internationale expansie. Daarnaast hecht ik er veel belang aan om de industrie een nieuwe impuls te geven buiten het bedrijfsleven met creativiteit, innovatie, kunst, cultuur, diversiteit en duurzaamheid.”

BBFW 2023: volle kracht vooruit

De aankomende editie van Barcelona Bridal Fashion Week vindt plaats van 19. tot 23. April 2023 op Montjuïc. Dit jaar werden er modeshows gepresenteerd door 34 ontwerpers. Meer dan 320 collecties werden tentoongesteld, waarvan 75% internationaal. Er kwamen ruim 18.600 bezoekers, waarvan 65% uit het buitenland.

albasari-caro-bacelona-bridal-fashion-weel

DEEL DIT BERICHT