ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

5 Tips voor LGBTQ+ Bruidsparen

Om een zo inclusief mogelijke beleving in uw bruidsmode- boetiek te creëren, kunnen LGBTQ+ bruiden en bruidegoms in spe niet worden vergeten. We verzamelden 5 gouden tips om ook deze stellen perfect van dienst te zijn.

1. HIJ/ZIJ/HEN

Niet iedereen voelt zich aangesproken door de voornaamwoorden hij/hem of zij/haar. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand non-binair is en zich geen man, maar ook geen vrouw voelt. Genderneutrale voornaamwoorden die beter geschikt kunnen zijn, zijn die/ hen/hun. Uw klant zal deze voorkeur waarschijnlijk zelf aangeven, maar u kunt de aanspreektitel ook alvast aan- passen in het contactformulier op uw website, door deze optie toe te voegen.

2. WIJS DE WEG

Bruidsmode is natuurlijk al ontzettend persoonlijk door maatwerk of een mix
& match-assortiment aan te bieden. Maar wilt u een nog inclusiever aanbod tonen, dan is het wellicht handig om voor items zoals trouwschoenen of lingerie in afwijkende maten uw bruiden of bruidegoms een (iets) breder assortiment of een lijst met gespecialiseerde boetieks of websites aan te bieden. Dat kunnen partners zijn waarmee u samenwerkt, maar ook inspirerende Pinterestpagina’s met een LGBTQ+ focus.

3. IEDEREEN IS WELKOM

Maximale gastvrijheid creëert u door tussen de sfeerfoto‘s op uw website ook beelden te laten zien van LGBTQ+ bruidsparen tijdens hun grote dag. En door heel duidelijk aan te geven in de teksten op uw site dat werkelijk ieder lichaamstype iets naar zijn/haar/hun wens kan vinden.

4. BLIJF UP-TO-DATE

Als u nieuws post op uw website of social media, vergeet dan ook niet om nieuwtjes te plaatsen die deze bruids- paren in spe interesseren. Juwelenmerk Tiffany & Co lanceerde bijvoorbeeld onlangs de allereerste verlovingsringen voor mannen en countryzangeres Brooke Eden vroeg haar vriendin ten huwelijk. Nice to know-nieuwtjes die uw bruidsmodeboetiek een nog inclusiever imago geven.

5. OPEN EN EERLIJK

Wees niet bang om aan te geven dat u niet alles van het onderwerp af weet. Wees daar open over. Zolang iedereen even welkom is en u net zoals altijd gastvrij en hartelijk bent, is er niks aan de hand. Vraag van tevoren hoe u uw bruid of bruidegom in spe het beste van dienst kunt zijn en of er speciale wensen zijn. Misschien hebben ze meer privacy nodig of zijn er andere voor- keuren waar u geen weet van hebt.

DEEL DIT BERICHT