ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

4 vragen aan Sara Quinn

De nieuwe sales manager van Justin Alexander vertelt over haar nieuwe taken en ideeën.

Vertel ons alstublieft over uw carrière!

“Ik heb uitgebreide commerciële en strategische managementervaring op het gebied van consumptiegoederen, van speelgoed en geschenken tot woninginrichting. Ik heb gewerkt met zowel onafhankelijke retailers als grote winkelketens in heel Europa. En hoewel ik nieuw ben in de bruidsmodebranche, heb ik het grootste deel van mijn carrière met retailers gewerkt. Ik kijk er enorm naar uit om alles te leren over de trouwmodebranche.”

Wat is er zo bijzonder aan om deel uit te maken van het team van Justin Alexander?

“Justin Alexander is een bedrijf met een sterke basis en traditie. Het is voor mij spannend om deel uit te maken van een bedrijf dat zich door de jaren heen voortdurend heeft ontwikkeld, aangepast en ook heeft gepionierd. Ik ben blij dat ik bij het bedrijf ben gekomen in een tijd van groei en innovatie. Het team bij Justin Alexander bestaat uit een diverse groep mensen: sommigen zijn al vanaf het begin bij ons, anderen zijn er in latere jaren bij gekomen naarmate het bedrijf groeide. Ik geloof dat het de mix van mensen, traditie en ervaring is, gecombineerd met frisse perspectieven, die voor ons een zelfverzekerde en dynamische cultuur creëert.”

Hoe denkt u sterke en duurzame partnerships op te bouwen met bruidsmoderetailers?

“De bruidsmodebranche bestaat voor het grootste deel uit gepassioneerde, onafhankelijke ondernemers. Ik geloof dat mijn ervaring bij grotere ketens en bedrijven op individueel niveau kan worden toegepast en aangepast, zodat bruidsmodewinkels kunnen profiteren van deze professionele kennis. Daarnaast beschikt Justin Alexander over een schat aan data waarmee we onze klanten kunnen voorzien van op feiten gebaseerde informatie en retailers zo goed mogelijk kunnen adviseren en bedienen.”

Wat hoopt u de komende vijf jaar te bereiken?

“Technologische ontwikkelingen en culturele verschuivingen veranderen zowel de behoeften van bruiden als retailers, daarom zijn we van mening dat innovatie van cruciaal belang is. Het is mijn bedoeling om altijd bereid te zijn om je als bedrijf aan die behoeften aan te passen door de attributen en resources binnen Justin Alexander voortdurend te actualiseren en zo onze retailers van de juiste tools te voorzien, zoals de ontwikkeling van bestelportals, marketingmateriaal, training en datagedreven advies. Daarnaast streven we ernaar onze merken verder te laten groeien door prioriteit te geven aan onze merkstrategie, merkondersteuning en merkcommunicatie.”

Info: www.justinalexander.com

Interview met Sarah Quinn

DEEL DIT BERICHT