image

VOORZORGSMAATREGELEN

Hoe kunnen fabrikanten en winkels zichzelf tegen showrooming beschermen?

image

MELLY IDEMA:

“Eerlijke prijzen. Vooral in de crisistijd merkten we dat winkels onder de prijzen gingen zitten. De leveranciers kunnen helpen door betere controles uit te voeren. Dat is de enige mogelijkheid; je moet echt samenwerken!”

 
image

OLGA KÖNIGBOSS:

“Ik weet het niet. Ik heb al eens geprobeerd om pasgeld te vragen. Maar nadat ik dat op mijn website had gezet, had ik een week lang geen afspraken! Daarom heb ik het snel weer teruggedraaid.”

 
image

ERWINA SMET:

“Kleinere voorraden om risico’s te beperken. Ik heb geprobeerd om pasgeld te vragen aan bruiden, maar daar ben ik na een maand mee gestopt. Je hebt voor- en tegenstanders en niet alle winkels willen op dat gebied samenwerken. Je zou bijvoorbeeld ook een minimumprijs met z’n allen kunnen afspreken, maar niet iedereen houdt zich daaraan.”

 
image

SUZANNE DE JONG:

“Dat wordt heel moeilijk. Er komst steeds meer uit China en de postlevering uit het buitenland is steeds makkelijker geworden. Het is aan ons als bruidsmodewinkel om klanten goede service te bieden.”

 
image

KEETJE PAUL:

“Het is moeilijk om je tegen zo’n ontwikkeling te beschermen. Hoe goed je service ook is, een collega of winkel in de buurt kan net iets goedkoper zijn. Bruiden worden steeds prijsbewuster en vinden via internet meer informatie.”

 

Beurzen & Shows

Professionals zoeken professionals

Maylori is op zoek naar vertegenwoordigers in Duitsland voor het merk Maylori.
Lees verder


JLM Europe Ltd is op zoek naar een vertegenwoordiger met jarenlange ervaring.
Lees verder


Alexia Designs zoekt Vertegenwoordiger in Nederland.
Lees verder