ursula-lindl

Twee jaar geleden richtte Ursula Lindl met twee partners Weise Fashion GmbH & Co. KG op en nam ze het merk en het assortiment over van de firma Weise in Fichtenau. Sposa Facts vroeg haar hoe zij erin slaagt het assortiment van Weise in bruidsmode, avondmode en accessoires succesvol te combineren.

HOE HEEFT WEISE DE STAP GEMAAKT NAAR TEAM BRUID?
"We vinden de combinatie van bruidsmode en avondmode interessant, omdat we op deze manier mode kunnen aanbieden voor de complete vrouwelijke entourage op de trouwdag: van bruidskinderen tot de moeder van de bruid. Onze retailers hebben daarmee de mogelijkheid om niet alleen de bruid te kleden, maar ook de gasten. De bruid komt met haar team naar de winkel om haar jurk uit te kiezen; een ideaal aanknopingspunt. Daarom hebben we onze vier avond-/cocktailcollecties ingedeeld in vier populaire kleurtinten en binnen deze kleuren bieden we een mix van individuele stijlrichtingen."

HOE ZIET DE IDEALE VERKOOPSITUATIE ERUIT?
"Omdat de zoektocht naar een trouwjurk in de regel wat langer duurt, is regel één: make the bride happy! Als zij haar aankoop heeft gedaan, kan men direct de overige dames uit haar team aanspreken."

WAAROM PRESENTEERT U IN UW CATALOGUS VERSCHILLENDE TYPE VROUWEN EN LEEFTIJDSCATEGORIEËN?
"We richten ons op alle vrouwelijke gasten op een feestelijke gelegenheid. Niet elke jurk is geschikt voor elke vrouw. Daarom hebben we de vrouwelijke gasten ingedeeld in doelgroepen en voor elke groep apart jurken ontworpen."

HOE KAN MEN HET BESTE OMGAAN MET VOLSLANKE KLANTEN?
"Een deel van onze jurken is verkrijgbaar tot en met maat 56. Met het pasmodel willen we laten zien dat deze jurken ook in grote maten een perfecte pasvorm hebben, maar niet elke jurk past bij elk figuurtype. In de catalogus hebben we een overzicht geplaatst welke jurken vooral geschikt zijn voor de maten 46 en hoger. Dit maakt het de winkels makkelijker bij het bestellen."

HOE KAN DE BRUIDSMODEWINKEL DE OMZET VERGROTEN MET DE VERKOOP VAN ACCESSOIRES?
"We weten dat de concurrentie groot is, waardoor de bruidsmodezaak niet (altijd) de marges kan realiseren die een individuele pasafspraak nodig heeft. De winkels hebben de neiging om hun accessoire-assortiment af te bouwen. In de reguliere damesmode is precies de tegenovergestelde trend te zien. Met groot succes worden de accessoires aantrekkelijk in de winkel gepresenteerd, op de paspoppen en verspreid door de winkel. Om de bruidsmodewinkels daarbij te ondersteunen, laten we in de catalogus bij elke jurk verschillende accessoires zien, die de bruidsmodezaak meteen mee kan bestellen. Accessoires zijn meeneemartikelen: zie je ze niet, dan heb je ze niet nodig. Bij een feestelijke jurk horen passende accessoires. Tamelijk eenvoudig en met de juiste presentatie kan hier meer omzet gegenereerd worden."

Beurzen & Shows